مجله مد فشن

طراحان لباس برتر ایرانی

طراحی لباس یه هنر مدرن محسوب میشود،هر چند از دیر باز لباس های گوناگون در نقاط مختلف دنیا مارا به این نتیجه میرساند که هر  سر زمینی باتوجه به فرهنگ و قومیت خود لباس مخصوص خود را طراحی میکند.پس طراحی لباس در تمام نقاط دنیا وجود داشته اما به شکل امروزی فرا گیر نبوده است.امروزه طراحی لباس یه شغل بسیار پر درآمد میباشد و طراحان لباس جزء انسان های ثروتمند محسوب میشوند. در بین این طراحان لباس، چند ایرانی هستند که با هنر بسیار زیبای خود زبان زد خاص و عام هستندو در این مقاله با چند نفر از این طراجان لباس برتر ایرانی آشنا خواهیم شد.

بیژن پاکزاد

بیژن پاکزاد در ۱۵ فروردین ۱۳۱۹ در تهران به دنیا آمد. بیژن در سال ۱۳۵۲، به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و در سال ۱۹۷۶ میلادی، فروشگاه ویژه خود را در بلوار رودیو درایو واقع در بورلی هیلز افتتاح کرد. بیژن همچنین به خاطر داشتن اتومبیل‌هایی نظیر بنتلی آزور زرد رنگ با تزیینات داخلی مشکی، صندلی تمام چرم و سیستم داخل آن، مرسدس بنز اس‌ال‌آر مک لارن مشکی، فراری اف۴۳۰ زردرنگ، رولزرویس فانتوم کوپه زرد رنگ و بوگاتی ویرون معروف بود.مجله ونتی فر در سال ۱۹۷۹، نام بیژن را در لیست شیک‌پوش‌ترین‌های (خوش تیپ ترین‌های) جهان قرار داد.نمایی نیمه از بوتیک بیژن، ساختمانی با معماری مدیترانه‌ای و به رنگ زرد در بلوار رودیو درایو.

بیژن در روز ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ در محل کارش در خیابان رودئو در بورلی هیلز دچار سکته مغزی شد و در گذشت. مراسم بزرگداشت بیژن دو هفته بعد از مرگش در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس برگزار شد که در آن ۷۰۰ مهمان اختصاصی از جمله هنرمندان ایرانی ساکن آمریکا و ۱۲۰۰ مهمان عادی حضور داشتند؛ در این مراسم پیام تسلیت برخی از افراد غیر حاضر از جمله فرح پهلوی قرائت شد. آرنولد شوارتزنگر در این مراسم سخنرانی کرد. جورج هربرت واکر بوش، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا نیز پیامی به مناسبت مرگ بیژن پاکزاد ارسال کرده‌بود که توسط نیکولاس پاکزاد، پسر بیژن قرائت شد.

پگاه انواریان

پگاه انواریان از سن شش سالگی دوخت لباس را آموزش دیده است و طراحی را از سن هشت سالگی آغاز نموده است. این پیش زمینه‌ای بود که پس از مهاجرت به نیویورک حرفه خود را به عنوان طراحی لباس انتخاب نماید. اولین مجموعه خود را پاییز ۲۰۰۳ در هفته مد لس‌آنجلس ارائه نمود و از آن زمان به بعد در خیلی از نشریات مانند: نیویورک تایمز، لس آنجلس تایمز، لوکی، مجله دبلیو و هارپر به نام پگاه انواریان اشاره گردید. نقطه اوج انواریان در هنگام دوخت و هماهنگی لباس یکی از بازیگران موزیک-ویدئو با استفاده از پارچه کشمیر بصورت اتفاقی بر روی لباس، سبکی و انعطاف پذیری پارچه باعث ایجاد طرح لباسی خاص شده است. و آنقدر خاص که جنیفر لوپز از او درخواست دوخت لباس بصورت اختصاصی برای خود کرده است. پس از آن این اتفاق باعث ورود انواریان به صنعت مد و تبدیل این نام به یکی از برندهای مطرح در ایالات آمریکا گردید.

 

لباس‌های او بر تن چارلیز ترون، هاله بری، مدونا، شکیرا و بسیاری از بازیگران هالیوودی به چشم می‌خورد و تبدیل به چهرهٔ مطرحی در شبکه‌های مد تلویزیونی شده است. انواریان، به دلیل سابقه کار در ساخت موزیک—- ویدئو برای خواننده‌های آمریکایی، رابطهٔ نزدیک با بازیگران و خواننده‌های سرشناس هالیوودی باعث بیشتر مطرح شدن این نام در صنعت مد شده است. انواریان در سال ۲۰۰۷ برای هفته مد نیویورک مجموعه خود را که برگرفته از رابطه زمین و آسمان، مجموعه‌ای از کت چرم دامن پشمی بود را ارائه نمود.رنگ در طرح‌های انواریان بیشتر متمرکز بر رنگهای خاکستری فام تیره و مشکی می‌باشد، استفاده از خطوط و گشتالت ساده همراه با جزییات خاص لباس و پارچه و دوری از طرح‌های سنتی در طرح‌های او دیده می‌شود.

سهیل عباسی

سهیل عباسی یکی از مدرسان برتر در زمینه تولید لباس و همچنین مد و طراحی لباس در ایران معرفی می شود مدرک تحصیلی او در رشته متالوژی از دانشگاه علم و صنعت می باشد سابقه طولانی سی ساله فعالیت در زمینه طراحی لباس برای معرفی او در این صنعت بسیار کافی است.سهیل عباسی عضو فستیوال فشن اسلامی می باشد همچنین با برخی برندهای ترک همکاری دارد و در ایران توانسته اولین مجله تخصصی الگو‌سازی با نام پوشش را منتشر کند.او اولین کسیست که فشن شوی زنده را در ایران در دانشگاه الزهرا برگزار کرد متدی که توسط سهیل عباسی تدریس می شود به عنوان pattern making for fashion design نام دارد او ادعا دارد یکی از جدیدترین متد های طراحی و دوخت لباس را در ایران تدریس می کند.سهیل عباسی دوره آموزش طراحی لباس با این متد را در کشور مالزی گذرانده است به نظر او متد های رایج متریک و مولر کاربردی نیستند و این متد جدید کاملا بی نقص است.

 

 

نیما بهنود

نیما بهنود یکی دیگر از برترین طراحان لباس ایرانی است او متولد سال ۱۳۵۵ در تهران است طراحی لباس را با مهره های قدیمی و خطوط نستعلیق ایرانی شروع کرده است و در حال حاضر گروه ۱۷ نفره نیمانی را یکی از گروه های مد در طراحی لباس نیویورک است اداره می کند.وی در سانفرانسیسکو رشته گرافیک را ادامه داده است و در سال ۲۰۰۰ وارد مدرسه عالی مد نیویورک و بعد از ۴ سال فارغ التحصیل از آن مدرسه شده است .نیما بهنود اولین طراح مد ایرانی است که خطوط نستعلیق و خاورمیانه ای را در روی لباس های طراحی شده رواج داده است.  

 

شادی پرند

شادی پرند کسی است که قرار بود پزشک شود اما پزشکی را رها کرد و به سراغ ارتباطات رفت آخر سر نیز از بازار مد نیویورک سردرآورد کودکی و نوجوانی را در کارگاه خیاطی مادرش گذراند و با نخ سوزن و پارچه زندگی اش را شروع کرد.او می گوید اگر مادرم خیاط نبود هیچ وقت خیاط و طراح لباس نمی‌شدم حتماً وارد هنر می‌شدم اما شاید کار دیگری نیز می‌کردم هرچند پدرش اهل هنر و مجموعه دار بود و فرش عتیقه جمع می کرد اما هنر را نه شغلی جدی که چیزی در حد دغدغه و دل‌مشغولی شخصی می دانست.

 

 

 

شهلا مهدوی

شهلا مهدوی یکی دیگر از برترین طراحان لباس ایرانی است که طرح ها و لباس های زیادی را روانه بازار کرده است علاقه مهدوی به خیاطی از دوران کودکی و هنگام نشستن در کنار چرخ خیاطی همراه مادرش شکل گرفته است او نیمه دوم دهه ۴۰ از دانشگاه هنرهای تزیینی فارغ التحصیل در رشته طراحی پارچه مشغول به کار شده است.

 

 

علاقه او به حرفه اش روز به روز بیشتر شده و تحصیلات همسرش در رشته دکوراسیون داخلی منجر به نزدیک شدن او به نقاشی شده است سفرهای زیادی او منجر به آشنایی با دوستانی شده که او را وارد صنعت پوشاک و آشنایی با برندهای متنوع کرده است.طراحان لباس هم این موضوع را گامی برای قدم گذاشتن به دنیای بزرگ تر مد می دانند دنیای پارچه و مد و طراحی و در یک کلام صنعت پوشاک اکنون یکی است طراحان ایرانی خوب یعنی شهلا مهدوی را دارد که توانسته طرح‌های حرف های و جالبی را روانه بازار کند.

فرناز عبدلی

فرناز عبدلی طراح مد، استایلیست و مدیر خلاق برند مطرح ایرانی پوشِ ما است. مجموعه های این برند، نمای جدیدی از لباس های سنتی ایرانی را به نمایش در آورده است و طراحی ‌های غیر متعارف آن، آغازگر سبک مدرن پوشش جوانان در ایران شناخته می ‌شود.

فرناز عبدلی به واسطه عکاسی از مدل ها در خیابان های شیراز و اماکن عمومی و انتشار آنها در شبکه های اجتماعی و دست به دست شدن آن در سراسر دنیا، به سرعت به عنوان معروف ترین، محبوب ترین و بهترین طراحان لباس ایران شناخته شد.فرناز عبدلی در فهرست ۷۰ طراح برتر نام دار ایرانی در سراسرِ دنیا و همچنین جزو ۱۰ زنِ رؤیایی جهان در سال ۲۰۱۳ قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *